Átkozza a halloweent a lengyel katolikus egyház

2012.10.29. 16:01

Az okkultizmust és a mágiát népszerűsíti a halloween, aminek így nincs helye Lengyelországban, éppen mindenszentek ünnepe előtt. A Kelet-Európában is egyre divatosabbá váló amerikai ünnep ellen tiltakozott így a varsói érsekség.

A lengyel katolikus egyház mindenszentek ünnepe előtt három nappal élesen bírálta a Lengyelországban is teret nyerő halloween ünnepet, amely szerinte megrontja a fiatalságot. A varsói érsekség honlapján megjelent üzenet szerint az Egyesült Államokból érkező és a lengyel fiatalok közt is egyre népszerűbbé váló halloween az okkultizmust és a mágiát népszerűsíti.

Forrás: Vincze Barbara [origo]
Lengyelországban ilyesmit nem látna szívesen az egyház

"A halloween, amelyet november 1-jére virradóra ünnepelnek, a pogány szellemtiszteletben és egy kelta halálistenben gyökerezik" - olvasható az üzenetben. Az érsekség figyelmeztet, hogy Anton Lavey, a modern sátánizmus alapítója a sátánimádat legnagyobb ünnepének tekintette a halloweenéjszakát, amely számos erőszakos okkult cselekménynek ad teret. Az egyház nyíltan elítéli az ilyen gyakorlatot, és a keresztény hivatással és az egyház tanításával ellentétesnek tartja - olvasható az üzenetben.