Már külföldön is téma a magyar telefontolvaj

Vágólapra másolva!
A brit Daily Mail is beszámolt a pesti metróban történt mobillopásról. Azt írják, a világ nagyvárosaiban ez meglehetősen elterjedt.
Vágólapra másolva!

A Daily Mail című brit napilap is beszámolt arról a tolvajról, aki egy videó szerint ellopott egy mobiltelefont a budapesti 3-as metró egyik szerelvényében. A férfit szombaton fogták el barátnője VIII. kerületi lakásán. A lopást rögzítő videót korábban több mint tízezren osztották meg a Facebookon.

A felvétel tanúsága szerint az ajtó melletti szélső ülésen ülők mobiltelefonjai vannak igazán nagy veszélyben. A tolvaj egészen addig vár a készülék elragadásával, míg az ajtó zárását jelző hang meg nem szólal, majd még időben kiugrik a kocsiból, a telefon tulajdonosa pedig a bezárt ajtón keresztül nézheti, ahogy elsétál a drága készülékkel.


szólj hozzá: Telefontolvaj a metróban

Miközben a Daily Mail részletesen leírja a pesti esetet, kitér arra is, hogy a jelenség gyakori a világ nagyvárosaiban. A brit lap a rendőrségre hivatkozva azt írja, hogy az amerikai Columbiában a lopások 60-70 százalékát a mobiltolvajlás teszi ki, többségében okostelefonokat, táblagépeket lopnak a tolvajok a metrón.