Saját szülei öntöttek savat egy pakisztáni lány arcába

Vágólapra másolva!
A "család becsületének védelmében" okozott maradandó égési sérüléseket a lányának egy pakisztáni házaspár. A rendőrség letartóztatta az elkövetőket, akár életfogytiglani börtönt is kaphatnak.
Vágólapra másolva!

Szülei a "család becsületének védelmében" maró savat öntöttek egy pakisztáni lány arcába, akit azzal gyanúsítottak, hogy "engedély nélkül" viszonyt folytatott egy fiatalemberrel.

Helyi rendőrségi források szerint az eset Szaidpur Bela faluban történt. A 14 éves Anusa égési sérüléseket szenvedett az arcán és a mellkasán, kórházba kellett szállítani. A szomszédok a cselekmény másnapján értesítették a hatóságokat, a rendőrség ezután letartóztatta a szülőket.

Emberi jogi szervezetek szerint tavaly 943 nő vesztette életét Pakisztánban ilyen típusú gyilkosságok miatt. Az ázsiai országban ugyanis gyakori, hogy ilyen lépésre szánja el magát a rokonság, ha a nő szerintük csorbát ejt a család "becsületén", vagyis például ha nem hajlandó férjhez menni a számára kijelölt férfihoz, vagy a család tudta és engedélye nélkül teremt kapcsolatot egy férfival.

Tavaly szigorították az ezzel kapcsolatos törvényt, eszerint legalább tizennégy évi, de akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújthatók azok, akik ilyen erőszakra vetemednek női családtagjaik ellen. A jogszabályi változás ellenére az idén több mint nyolcvan esetet vizsgált ki a rendőrség. A legtöbb ilyen bűntett azonban nem is jut a hatóságok tudomására.