Korlátozzák a benzinvásárlást New Yorkban

2012.11.09. 7:33

Egyik nap a páros, másik nap a páratlan rendszámú autókba tankolhatnak a New York-iak, a Sandy hurrikán okozta károk miatt ugyanis a város benzinkútjainak csak a negyede működik.

A Sandy hurrikán okozta súlyos benzinhiány miatt péntek reggeltől New Yorkban korlátozzák a benzinvásárlást - jelentette be Michael Bloomberg polgármester. A páros számra végződő rendszámú gépkocsikba csak páros napon, a páratlanra és betűre végződő rendszámúakba pedig csak páratlan napon lehet tankolni. A mentőkre, buszokra, taxikra és néhány más járműre nem vonatkozik a korlátozás.

Michael Bloomberg szerint a város benzinkútjainak csupán az egynegyede működik. Hasonló korlátozást vezettek be a Sandy okozta benzinhiány miatt New Jersey államban.

A Sandy hurrikán után most a hóeséssel, a fagyponthoz közeli hőmérséklettel és az erős széllel kell megbirkózniuk a New York-iaknak. A legnagyobb veszélyben az áram és fedél nélkül maradt lakosok vannak, több ezren menedéksátrakban próbálnak melegedni. Továbbra is több mint 600 ezren vannak áram nélkül a városban.