Vágólapra másolva!
Ötszáz dollárért adták a babákat, akik nem kellettek a szüleiknek, más pároknak azonban igen. Az egyiptomi hatóságok nyolc embert letartóztattak, köztük nővéreket és egy orvost is.
Vágólapra másolva!

Egy újszülött gyerekekkel kereskedő hálózatot számoltak fel Egyiptomban a hatóságok - írja a BBC. A gyerekkereskedők háromszáz babát adtak el három év alatt Kairóban. A rendőrség két kórházi nővért, egy orvost és további öt embert tartóztatott le, de még mindig keresik a kórház egyik menedzserét.

Az újszülötteket gyermektelen pároknak adták el, miután császármetszést hajtottak végre olyan anyákon, akik nem akartak gyereket. A babákat 570 dollárért (közel 126 ezer forintért) árulták. Az egyiptomi sajtó szerint a gyerekkereskedők ajánlatot tettek azoknak az anyáknak, akiknek nem engedélyezték az abortuszt.

Egyiptomban az abortuszt szigorúan szabályozzák, csak olyan anyákon hajtják végre, akiknek az egészsége veszélyben van. Az örökbefogadásokat szintén korlátozzák, az örökbeadott gyerekek például nem is vehetik fel a nevelőcsaládjuk nevét.