Jugoszláv bérgyilkosokat dolgoztat az olasz maffia

Vágólapra másolva!
Az egykori Jugoszlávia területén vívott háború katonáiból lett bérgyilkosokkal végezteti el a piszkos munkát a 'ndrangheta bűnszervezete, egy gyilkosság tarifája akár tízezer euró is lehet.
Vágólapra másolva!

A kivégzési módszerek, a használt precíziós fegyverek és az utcai videokamerák rögzítette "keleties" arcok alapján jöttek rá az olasz hatóságok, hogy a 'ndrangheta gyilkosságait már nem olaszok, hanem külföldről bérelt gyilkosok végzik - jelentette az olasz sajtó a calabriai maffiaellenes nyomozóhatóságra hivatkozva.

2011 szeptembere és 2012 júliusa között a calabriai bűnszervezet klánjai közötti leszámolásban hat embert gyilkoltak meg - az elkövető egy macedón és egy montenegrói férfi volt, akiket a 'ndrangheta bérelt fel. A gyilkosokat kedden tartóztatták le.

A volt Jugoszlávia területén vívott háborúban katonaként szolgáló két férfinak az olasz szervezett bűnözés gyilkosságonként ezer és tízezer euró közötti összeget fizetett.

A 'ndrangheta azért használt külföldi gyilkost ellenségei megölésére, mivel a két idegen szabadabban mozgott. Senki sem tudta róluk, hogy melyik klán tagjai - közölte a calabriai maffiaellenes nyomozóhatóság. A hatóság szerint a "Kelet-Európából jött gyilkosok" bérlése bevált gyakorlattá vált a 'ndrangheta szervezetben. A többi bérgyilkost még körözik.