Síita felvonulók között robbantott egy öngyilkos merénylő

Vágólapra másolva!
Egy síita menetben robbantott egy öngyilkos merénylő Pakisztánban. A mecsetbe tartó emberek közül több mint húszan meghaltak, és hatvanan megsebesültek. Az áldozatok között gyerekek is vannak.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb 23 ember vesztette életét szerdán Pakisztánban, miután öngyilkos merénylő pokolgépet robbantott egy síita felvonuláson. A detonációban legalább hatvanan megsebesültek, köztük több gyerek.

A robbantás a főváros, Iszlámábád tőszomszédságában, Ravalpindiben történt. A síiták egy mecsetbe tartottak a városközpontban, amikor a merénylet bekövetkezett.

Két másik merényletben még 12-en vesztették életüket ugyanaznap. A dél-ázsiai országban rendszeresek a síita kisebbség elleni támadások.

Csütörtökön kezdődik Iszlámábádban nyolc muszlim ország - az úgynevezett "fejlődő nyolcak" - csúcstalálkozója, amelynek napirendjén főleg gazdasági kérdések szerepelnek. Pakisztánban ritkán rendeznek ilyen találkozókat a feszült biztonsági helyzet miatt. A tanácskozáson részt vesz Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök és Recep Tayyip Erdogan török kormányfő. Mohamed Murszi egyiptomi elnök a gázai övezeti fegyveres konfliktus miatt lemondta részvételét; az észak-afrikai ország alelnöki szinten képviselteti magát a pakisztáni csúcstalálkozón.