Lemondott egy főszerkesztő Katalin félmeztelen képei miatt

Az ír Irish Daily Star című újság főszerkesztőjét menesztették a Katalin hercegnőről készült képek publikálása miatt
Vágólapra másolva!
Két hónappal az után, hogy az Irish Daily Star lehozta a Katalin hercegnő melléről készült fotókat, a közlés után felfüggesztett főszerkesztő lemondott a posztjáról.
Vágólapra másolva!

Lemondott az Irish Daily Star ír bulvárlap főszerkesztője, Michael O'Kane. Távozásának oka, hogy a lap szeptember közepén leközölte Katalin brit hercegnő félmeztelen fotóit - írta a Guardian brit napilap internetes kiadása.

O'Kane-t szeptember 17-én az újság tulajdonosai felfüggesztették a tisztségéből, mert nem értettek egyet azzal, hogy megjelentette a hercegi pár franciaországi nyaralásán, egy lesifotós által titokban készített képeket.

A fotók Európában számos országban megjelentek, de Nagy-Britanniában egyik újság sem merészkedett odáig, hogy lehozza őket (ellentétben a Katalin sógora, Harry herceg pucér fenekéről készült felvételekkel). Írországban is csak az Irish Daily Star döntött így.

A főszerkesztő a botrány kirobbanása után azt mondta a BBC-nek, azért döntött a közlés mellett, mert ezt az olvasóiknak tett szolgálatnak tekintette. Szerinte míg a britek azért érzékenyek ebben az ügyben, mert a jövendő királynéjukról van szó, az írek számára Kate Middleton "csak egy a celebritások sorában".