A világhírű katalán festő, Salvador Dalí egyik átverését leplezte most le egykori múzsája és szerelme, Amanda Lear. Az énekesnő elárulta, hogy Dalí egyszer a saját bajuszából származó szőrzet helyett száraz füvet adott el tízezer dollárért Yoko Onónak, John Lennon özvegyének. Dalí ugyanis azt hitte, hogy Yoko Ono boszorkány.

"Dalí szerette átverni az embereket" - mondta a VSD francia magazinnak a világhírű katalán festőről  manda Lear színésznő-énekesnő, aki valaha Dalí múzsája és kedvese volt.

Az énekesnő egy konkrét átverést is elárult: "egyszer a bajusza egyik szálát adta el Yoko Onónak. Illetve majdnem. Azt gondolta róla, hogy boszorkány, és attól félt, hogy megbabonázza. Elküldött, hogy szedjek száraz füvet, és azt tette egy csinos dobozba" - mesélte Amanda Lear, aki abból az alkalomból beszélgetett a magazin újságírójával, hogy a párizsi George Pompidou Központ most emlékezik meg nagyszabású retrospektív kiállítással a festőről.

Dalí "sosem tudott ellenállni annak, ha nagy összegű csekket dugtak az orra alá" - tette hozzá. "Dalí a művészeti tanárom, az apám, a kedvesem volt" - emlékezett vissza Amanda Lear, aki 1965-ben, 18 éves korában találkozott az akkor 61 éves festővel.