Sztár lett a hajléktalannak cipőt vásároló rendőr

Vágólapra másolva!
Az internetes oldalakon és a Facebookon is nagy népszerűségnek örvend az a New York-i rendőr, aki nagylelkűen cipőt és zoknit vásárolt egy hajléktalannak. Az őrmester egy sarkon talált rá a hidegben mezítláb ücsörgő hajléktalanra, és összeszorult a szíve, ezért segített. Véletlenül lefényképezte egy arra járó, és feltöltötte a New York-i rendőrség Facebook-oldalára.
Vágólapra másolva!

Egy hideg novemberi napon találkozott Lawrence DePrimo őrmester egy cipő nélküli hajléktalannal a New York-i Times Square egyik sarkában - írta a New York Times.

A 25 éves amerikai rendőrt annyira megérintette a látvány, hogy vásárolt az idős férfinak egy pár cipőt, zoknit húzott a lábára, és felsegítette őt. Az eset nem került volna nyilvánosságra, de egy arrajáró lefényképezte, és a képet feltöltötte a New York-i rendőrség Facebook-oldalára. A képet néhány nap alatt 77 ezren osztották meg, 322 ezren lájkolták, és több mint 20 ezer hozzászólás és dicséret érkezett.

A rendőr ezután a CNN-nek azt mondta, hogy a "szíve összeszorult", amikor találkozott a hajléktalannal, aki a hidegben ott ücsörgött mezítláb a sarkon. "Annyira hideg volt, hogy én is két zoknit húztam, de így is fázott a lábam". A rendőr megkérdezte a hajléktalantól, hol van a cipője, de azt válaszolta, hogy soha nem volt.

A rendőr ezért bement a közeli boltba, és vett neki meleg téli cipőt. "Mondtam, hogy olyan kell, amelyet sokáig hordhat, az ár nem érdekel". Közben a rendőr az utcán megkérdezte a férfi lábméretét, majd a vásárlás után átadta neki a cipőt. Ekkor készítette a fotókat egy arra járó.