Nem hordja az ajándék cipőt a híressé vált New York-i hajléktalan

Vágólapra másolva!
Három hete egy New York-i rendőr megajándékozott egy mezítlábas hajléktalant egy értékes bakanccsal, de azóta kiderült, hogy a férfi nem hordja az értékes lábbelit, mert megölhetik érte.
Vágólapra másolva!

November 14-én a 25 éves Lawrence DePrimo rendőrjárőr a 44. utca és a Broadway sarkán észrevette az 54 éves Jeffrey Hillman hajléktalant, aki mezítláb, felhólyagosodott lábbal kéregetett a mínusz 1 fokos hidegben. DePrimo azonnal segíteni akart rajta, bement a szemközti cipőboltba, és vett egy 100 dolláros bakancsot és hozzá zoknikat neki. Hillmann nagyon örült a rendőr nagylelkűségének, állítása szerint még sosem volt egy egész pár cipője. Az esetet megörökítette egy épp ott turistáskodó arizonai mentős diszpécser, és a képet elküldte a New Yorki-i Rendőrségnek, akik feltették a Facebook-oldalukra. Hamarosan sok rajongót szerzett a fotó, eddig több mint 600 ezren nyomtak rá lájkot, és több mint 200 ezren meg is osztották.

December első hétvégéjén a New York Times riportere megkereste az utcán Hillmant, és meglepve tapasztalta, hogy a férfi továbbra is mezítláb koldul. "A cipőt elrejtettem" - mondta a hajléktalan az újságírónak. "Sok pénzt ér, megölhetnek érte." A férfi hozzátette, hogy értékelte, amit a rendőr tett érte, és reméli, sok ilyen ember van a világon, de a keserűségét is kifejezte, mivel semmi pénzt nem látott a hirtelen jött népszerűségből. "Feltettek a YouTube-ra, feltettek mindenhová az engedélyem nélkül. Mit kapok ezért? Ezek eljutnak mindenhová a világon, részesedést akarok kapni" - tette hozzá Hillman.