K. Lajos a dzsungelgyilkosság új gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
A thai rendőrség újabb magyar gyanúsítottat nevezett meg R. Péter magyar ingatlanos gyilkosságának ügyében. Az első gyanúsítottat szerdán vették őrizetbe és hallgatták ki.
Vágólapra másolva!

A The Phuket News thaiföldi hírportál tudósítása szerint a phuketi rendőrparancsnok bejelentette, hogy újabb embert gyanúsítanak R. Péter meggyilkolásával. Choti Chavaviwat elmondása szerint K. Lajos Gyoerey (feltehetőleg György) is részt vett a bűncselekményben.

A gyilkosság másik gyanúsítottját, M. Dávidot helyi idő szerint szerda délután vették őrizetbe Bangkok Mahboonkrong negyedében. Az izraeli és magyar útlevéllel is rendelkező férfit jelenleg kihallgatják a portál szerint. Phuketen pénteken találtak rá a 47 éves magyar üzletember holttestére a dzsungelben. A férfi testét műanyag zsákba csomagolták, a mellkasán és fején több késszúrás nyomát találták meg, keze és lába össze volt kötözve, arca pedig felismerhetetlenné torzult, miután több mint egy hetet feküdhetett a vízben.

A gyilkossági ügyben kedden tettestársként őrizetbe vették a most letartóztatott M. Dávid feleségét is, de ő azt állította, hogy napok óta nem látta izraeli-magyar férjét. Az asszony, Duangjit Chuanjit a hatóság gyanúja szerint bűnrészes lehet a gyilkosságban, ő azonban tagadta ezt. A rendőröknek ugyanakkor megerősítette, hogy férje és az áldozat, R. Péter régóta közeli barátok voltak, az utóbbi időben azonban megromlott a viszonyuk egy ingatlanügylet miatt.

A rendőrség azt gyanítja, hogy a két férfi egy legalább 8-10 üzletemberből álló csoport tagjaként uralta a thaiföldi Szamui-sziget ingatlanpiacát, és ezen a csoporton belül alakult ki konfliktus egy több mint 100 millió forint értékű üzlet miatt.