Elrabolták a nigériai pénzügyminiszter anyját

Vágólapra másolva!
Nigériában gyakoriak az emberrablások. Az is előfordult már, hogy politikusok hozzátartozóit rabolták el váltságdíj reményében, de ilyen magas rangú politikai vezető családtagjával még nem történt hasonló.
Vágólapra másolva!

Elrabolták otthonából a nigériai pénzügyminiszter anyját. A pénzügyminisztérium közleménye szerint Ngozi Okonjo-Iwala tárcavezető hetvenéves édesanyját vasárnap rabolták el a Niger folyó torkolatánál fekvő Delta szövetségi államban, a saját otthonából.

A pénzügyminisztert korábban érték fenyegetések, de nem tudni, hogy az édesanyja elrablói kapcsolatban állnak-e a fenyegetőzőkkel. Az sem ismert, hogy politikai indíttatásból történt-e a dolog, vagy csupán váltságdíjszerzés szándékával.

A Niger folyó deltájánál fekvő, olajban gazdag térségben a túszejtés jövedelmező "iparággá" nőtte ki magát. Az is előfordult már, hogy politikusok hozzátartozóit rabolták el váltságdíj reményében, de ilyen magas rangú politikai vezető családtagjával még nem történt hasonló.

Frank Mba rendőrségi szóvivő azt ígérte, mindent tűvé tesznek az idős nőért. A biztonsági szolgálatból származó források szerint az esettel kapcsolatban már őrizetbe is vettek három embert.