Részegen ütötte el a feleségét egy vak férfi

Vágólapra másolva!
Vak létére vezetett autót egy férfi Nagy-Britanniában, ráadásul erősen ittasan, és elütötte a feleségét. El akarták tusolni az ügyet, de egy szemtanú értesítette a rendőrséget.
Vágólapra másolva!

Összeveszett egy autózó házaspár Nagy-Britanniában. A pár megállt, mindketten kiszálltak az autóból, az asszony pedig gyalog indult tovább. Férje ekkor a kormány mögé ült, és nekihajtott a feleségének. Mivel az asszonynak nem esett baja, a pár visszaült az autóba, és elhajtott.

Az esetnek azonban akadt egy szemtanúja, aki feljegyezte a kocsi rendszámát, és értesítette a rendőrséget. A rendőrök azonnal a férfi lakcímére mentek, megszondáztatták a szemmel láthatóan ittas férfit, majd eljárást indítottak ellene.

A 33 éves férfinak éppen autóbaleset miatt károsodott súlyosan a látása még 2005-ben. Állapota tovább romlott, miután 2009-ben is autóbalesetet szenvedett.

A bírósági tárgyaláson a férfit ügyvédje azzal érvelt, hogy védence vaksága miatti depressziója okán nyúlt a pohárhoz, és nem elütni akarta nejét, hanem csupán utolérni, ám szinte teljes vaksága miatt rosszul mérte fel a távolságot.

A bíróság Law-t 9 hónap börtönre ítélte veszélyes, ittas, jogosítvány és biztosítás nélküli autóvezetésért, és hat évre eltiltotta a gépjárművezetéstől. Utóbbinak abban az esetben van jelentősége, ha a férfi visszanyerné látását.