Elfogták a kanadai juharszirup-tolvajokat

Vágólapra másolva!
20 millió dollár értékű juharszirupot loptak nyáron Kanadában, de most sikerült elfogni az elkövetőket. Mivel a világ juharszirup-termelésének számottevő része volt a rakományban, ezért kijelenthető, hogy biztonságosabbá vált a juharszirup-ellátása.
Vágólapra másolva!

Biztonságosabb vált a világ juharszirup-ellátása, miután egy Észak-Amerika nagy részére kiterjedő hajtóvadászat során elfogták az augusztusi nagy kanadai juharsziruplopás tetteseinek egy részét és visszaszerezték az 5 ezer tonnás zsákmány kétharmadát.

A québeci rendőrség keddi bejelentése szerint nagyszabású nyomozás eredményeként három személyt letartóztattak, további öt gyanúsított ellen elfogatóparancsot adtak ki, és visszaszerezték a 20 millió dollárt érő zsákmány kétharmadát, 3400 tonna juharszirupot.

A nagy feltűnést keltő, szokatlan bűncselekményt rutinellenőrzés során fedezték fel egy Montréaltól északra fekvő gigantikus juharszirupraktárban.

A nagy szakértelemmel végrehajtott lopásra talán az késztette a tolvajokat, hogy a szokatlanul enyhe tavalyi tél miatt gyenge volt a termés, és magasba szökött a szerte Észak-Amerikában kedvelt édesítőszer ára.

A juharszirupot főleg palacsinta és gofri ízesítésére használják, de számos más élelmiszerben is alkalmazzák adalékként. A lopás miatt azért került veszélybe a világ juharszirup-utánpótlása, mert a világtermelés 75 százalékát a kanadai Québec tartomány adja.