A földig rombolhatják az amerikai iskolai mészárlás helyszínét

Vágólapra másolva!
Karácsonyi ajándékokkal és pénzadományokkal árasztották el az ámokfutás sújtotta amerikai kisvárost, a több mint egymillió dollárnyi adomány láttán a városvezetésben felmerült, hogy lerombolják a mészárlás helyszínét, és máshova építenek iskolát.
Vágólapra másolva!

Több tízezer karácsonyi ajándékot küldtek az iskolai ámokfutás sújtotta amerikai Newtownba a világ minden tájáról, a kisvárosban továbbra is gyász uralkodik.

A New York közelében fekvő, 27 ezer lakosú connecticuti város egyik általános iskolájában december közepén 26 embert, köztük húsz 6-7 éves kisdiákot ölt meg egy fegyveres ámokfutó, Adam Lanza, majd magával is végzett. Ez volt az egyik legsúlyosabb vérengzés az Egyesült Államok történetében. A lövöldöző az autizmus egyik válfajában szenvedett, alig érzett fájdalmat.

Az áldozatok temetése még a hét végén is tartott. Szombaton két hat- és egy hétéves meggyilkolt kislány gyászszertartását tartották, egyikükét a távolabbi Utah államban.

Önkormányzati közlés szerint az elmúlt közel tíz napban jelentős összegű - dollármilliós nagyságrendű - adomány gyűlt össze a város segítésére, és továbbra is folyamatosan érkeznek a küldemények. A városvezetés azt is jelezte, hogy egyelőre még nem döntött, mihez kezd a pénzadományokkal. Az egyik elképzelés szerint a vérengzés helyszínét, a Sandy Hook általános iskolát lebontják, és másikat építenek helyette.

A város gyermekei számára több tízezer karácsonyi ajándék érkezett. Az adományok koordinátora, Bobbi Veach úgy nyilatkozott, hogy a világ így fejezi ki gyászát és együttérzését. Csak játék maciból több mint 60 ezret adományoztak a városnak, amelynek egyik illetékese azt kérte a küldést ezután tervezőktől, hogy ajándékukat most már ne Newtownba irányítsák, hanem az ottani áldozatok emlékére ugyan, de a saját lakóhelyük közelében tevékenykedő szervezeteknek, amelyek rászoruló gyermekek megsegítésével foglalkoznak.