Börtönbe juttatott a Coccolino-maci egy magyar férfit New Yorkban

Vágólapra másolva!
Csomagot kapott Magyarországról egy New Yorkban élő magyar férfi, benne egy flakon Coccolino-öblítővel. Az öblítőszer furcsa neve miatt kokaincsempésznek nézte az FBI, rajtaütött, és börtönbe csukta - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Börtönbe került egy flakon öblítő miatt New Yorkban egy magyar férfi - írja a Blikk. A férfi Magyarországról kapott postán egy csomagot, amelyet éppen a lakásában bontott ki, amikor FBI-ügynökök törték rá az ajtót, a földre teperték, majd börtönbe került.

Az amerikai hatóságoknak feltűnt, hogy a csomagban - a szállítólevél szerint - van egy flakon Coccolino márkájú öblítőszer. A furcsa névből arra következtettek, hogy kokaint csempészhettek a csomagban, így egy apró GPS-jeladót rejtettek bele. A csomagot már postásnak álcázott rendőr kézbesítette - mondta a Blikknek a magyar férfi ügyvédje, Rónai Péter.

Az ügyben indult nyomozás ugyan kiderítette, hogy a gyanú téves volt, a csomagban nem volt kokain, de Berki Viktor mégis nagy bajba került az ügyvédje szerint: amíg ugyanis a fogdában volt, lejárt a vízuma, és nem tudta megújítani. Így bár december 3-án felmentették a drogcsempészet vádja alól, mégsem engedték ki a börtönből, mert így már illegális bevándorlónak számít.

A férfi beperelte az amerikai államot az őt ért károk miatt. Az ügyvédje szerint minden egyes börtönben töltött nap után 7500 dollár (mintegy másfél millió forint) járna neki, a követelése már összesen 450 ezer dollárra rúg.

A Blikk szerint nem véletlenül nem akar hazatérni Magyarországra a férfi, amikor kiengedik: ő volt az első magyar, aki másságát vállalva élettársával még 2009-ben házasságot kötött. Erről az élettársa beszélt a lapnak.