Intenzív osztályra került az idősebb George Bush

Vágólapra másolva!
Az intenzív osztályon ápolják idősebb George Bush volt amerikai elnököt. A 88 éves egykori politikus láza nagyon magas, és eddig nem sikerült lenyomni.
Vágólapra másolva!

Jelentősen romlott George H. W. Bush egészségi állapota, a volt amerikai elnököt az intenzív osztályon ápolják - közölte a család szóvivője helyi idő szerint szerdán. A 88 éves volt politikus makacs lázzal bajlódik.

A 41. amerikai elnök - a 43. elnök, George W. Bush apja - november elején hörghurut miatt 12 napot volt kórházban. November 23-án, négy nappal azután, hogy kiengedték, megint beszállították a houstoni klinikára, azóta ott ápolják. A tájékoztatás szerint Bush - aki 1989 és 1993 között volt az Egyesült Államok elnöke - eszméleténél van, kommunikál családtagjaival.

Az idős expolitikus - aki a lába a gyengesége miatt több mint egy éve kerekesszékbe kényszerült - volt kongresszusi képviselő, ENSZ-nagykövet, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója és két cikluson át, Ronald Reagan elnöksége idején az Egyesült Államok alelnöke, mielőtt 1988-ban a Republikánus Párt jelöltjeként elhódította a Fehér Házat.