Négy halottat követelt egy amerikai túszdráma

Vágólapra másolva!
Négy ember halálával végződött szombaton egy túszejtés az Egyesült Államok Colorado államában fekvő Aurorában. A túszejtő három áldozatával végzett, őt magát pedig a rendőrök lőtték le - adta hírül a Reuters hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A túszejtő férfi egy lakásban barikádozta el magát, mielőtt tárgyalásba kezdett az épületet körülvevő rendőrökkel. Utóbbiakat egy túsz riadóztatta, akinek sikerül kiszöknie a lakásból. A tárgyalások öt órán keresztül tartottak, ám végül kudarcba fulladtak. A rendőrök ekkor könnygáz-lövedékeket lőttek a lakásba, amire a túszejtő visszalőtt. Az első tűzharcot egy óra szünet követte, ami után a túszejtő egy emeleti ablakból nyitott tüzet a házat körülvevőkre. A rendőrök ekkor lőtték le a férfit.

A túszejtőn kívül további három ember holttestét találták meg a lakásban. A vizsgálatok alapján a túszokkal még az előtt végzett a férfi, mielőtt a rendőrség kiért volna a helyszínre. "Senki sem hallott lövéseket, mielőtt minket tűz alá nem vett" - mondta Cassidee Carlson az aurorai rendőrség szóvivője.

A támadó és az áldozatok nevét a halottkémi vizsgálat végéig nem hozzák nyilvánosságra. A Reuters hírügynökségnek nyilatkozó szomszédok is csak gyanítják, hogy ki lehetett a lövöldöző. Egyikük azt mondta, hogy a túszejtéssel gyanított férfival korábban beszélgetett motorokról, és normális embernek tűnt.

A túszejtésre és tűzharcra ugyanabban a kisvárosban került sor, ahol tavaly júliusban egy ámokfutó 12 embert agyonlőtt és további 58-at megsebesített egy moziban A sötét lovag - Felemelkedés című Batman-film bemutatóján.