A macskájával együtt mentette meg gyermekét az anya

2013.01.07. 17:12

Egy közel kétméteres piton mászott be az ausztrál kislány ágyába, és meg is harapta, de végül sikerült kimenteni a gyereket az állat szorításából.

A kígyót a macska vette észre elsőként, és fújtatásával riasztotta Tess Guthrie-t, a 22 éves anyát - adta hírül hétfőn a Brisbane Times című lap. Amikor a riadt anya megpróbálta eltávolítani a hüllőt kislánya, Zara karjától, az állat hozzáfogott hírhedt fojtó szorításához, és megharapta a gyermeket. A nő azonban sikeresen kiszabadította Zarát, és riasztotta az állatbefogót.

A kislányt a harapások okozta három felszíni sérülés miatt a lismore-i kórházban kezelték (Sydneytől 730 kilométerre délre). A piton marása nem mérgező. Az állatbefogó csodálattal beszélt a bátor anyáról. "Megőrizte a hidegvérét. Semmi rosszat nem akart az állattól, később abba is beleegyezett, hogy a házától mindössze öt kilométerre újra szabadon engedjük" - mondta el Tex Wills. Az állatbefogó a kígyóval együtt meglátogatta a kislányt és az édesanyját, akik Cecile névre keresztelték az állatot.