A pápa előtt vetkőztek le a tüntető nők

2013.01.13. 17:02

Miközben vasárnap XVI. Benedek pápa az Úrangyala-imádságot mondta a dolgozószobája ablakából, négy nő félmeztelenre vetkőzve tüntetett a melegek jogaiért. A nők azt írták a csupasz testükre: In Gay We Trust (Mi a melegekben hiszünk). A Szent Péter téren lévő csendőrök kisebb dulakodás után elvitték őket a térről.

A melegek jogaiért tüntettek félmeztelenül a Femen ukrán nőjogi szervezet aktivistái vasárnap a Szent Péter téren, egy időben a melegházasság elleni franciaországi tüntetéssel.

Három francia és egy ukrán nő a Szent Péter tér közepén, a még itt álló karácsonyfa közelében félmeztelenre vetkőzött. A végül csak nadrágot viselő nők toplessben tüntettek, miközben XVI. Benedek pápa az Úrangyala-imádságot mondta a Szent Péter térre néző ablakából.

Forrás: AFP/Vincenzo Pinto
A melegek jogaiért tüntettek a Szent Péter téren

A nagy, fekete betűkkel, a meztelen hátukra írt In Gay We Trust (Mi a melegekben hiszünk) jelszót kiabálta a Femen mozgalom négy aktivistája. Mellkasukon és hasukon a Shut up! (Pofa be!) feliratot viselték. Egyikük a nyakán a francia Égalité (egyenlőség) szót mutatta az őket kísérő fotósoknak.

A nőket a Szent Péter téren szolgáló, civilbe öltözött olasz csendőrök azonnal körbevették, és kisebb dulakodás után a Szent Péter téri fogdába kísérték őket azonosításra. Ott derült ki, hogy a tüntetők ukrán tagja Inna Szevcsenko, a Femen Franciaországban élő vezetője volt.

Forrás: AFP/Vincenzo Pinto
 A csendőrök kisebb dulakodás után vitték el őket

A Femen öt tagja már 2011 novemberében is megpróbált levetkőzni a Szent Péter téren, de ez csak egyiküknek sikerült, mivel a csendőrség akkor gyorsabban avatkozott be.