Tyúkokat, lovakat, szamarakat áldottak a Vatikánban

Vágólapra másolva!
Állatfarmmá alakult egy rövid időre csütörtökön a vatikáni Szent Péter tér: a háziállatok védőszentjének napján tyúkok, kecskék, nyulak és szamarak kaptak áldást, illetve hallgathattak misét.
Vágólapra másolva!

Szamarak, lovak, kutyák, macskák, kacsák és egyéb háziállatok gyülekezőhelye volt kedden a Szent Péter tér, ahol az olasz állattenyésztők szövetségének szervezésében megáldották a jószágokat Remete Szent Antal napján.

A Vatikán részéről Angelo Comastri, Vatikánváros vikáriusa volt a vendéglátó, aki először misét mutatott be az ünnep alkalmából a bazilikában, majd az ideiglenes állatfarmmá alakított téren megáldotta azokat az állatokat, amelyek az olasz csizma különböző tartományainak állattenyésztésére jellemzők.

A vikárius le is fényképeztette magát egy-egy tyúk- vagy nyúlketrec, egy-egy kacsás kosár előtt. Az esemény valóságos turista látványosság volt, az érdeklődők meg is simogathatták a lovakat, szamarakat, birkákat, kecskéket, nyulakat.

Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Sok római lakos jelent meg kutyájával és macskájával, hogy ezek a házi kedvencek is részesüljenek a papi áldásban. Felvonultak a rendőrség, a csendőrség és a pénzügyőrség lovas egységei és az állami fegyveres erők kutyás csoportjai is.

A háziállatok védőszentjeként tisztelt Remete Szent Antal a felső-egyiptomi Komában született 250-ben. Hosszú életet élt, hiszen 106 éves korában, 356-ban tért vissza teremtőjéhez. Ő a beteg emberek és a beteg állatok patrónusa.