Szövetségesei szerint Chávez jól van

Vágólapra másolva!
A rákbetegsége miatt orvosi kezeléseken átesett venezuelai elnök, Hugo Chávez már jobban van, és külföldi fizioterápiás kezeléseit követően hazatér országába.
Vágólapra másolva!

Erről többek közt Evo Morales, a Chávezhez húzó bolíviai elnök is beszámolt. Morales állítása szerint beszélt a venezuelai vezetővel, akit hat héttel ezelőtt operáltak meg, és azóta is Kubában kezelnek részletesen nem ismertetett típusú rákbetegsége miatt - adta hírül a BBC brit közszolgálati médium.

Az 56 éves Chávez a műtét óta semmilyen médiumban nem szerepelt, és hivatalosan semmilyen információt nem közöltek az állapotáról. Január elején a venezuelai elnök beiktatási ceremóniáját is elhalasztották, az akkor felbukkant pletykák szerint Chávez súlyos tüdőgyulladással küzdött, és lélegeztetőgépre kötötték. A közelmúltban azonban több politikai szövetségese is pozitív hírekkel szolgált Hugo Chávez állapotáról. Morales mellett a venezuelai külügyminiszter, Elías Jaua a Twitteren arról számolt be hétfőn, hogy az elnökkel tartott kubai találkozója során vicceket is meséltek egymásnak, és Chávez jó hangulatban volt.

Forrás: AFP/Luis Acosta
Hugo Chávez tavalyi újraválasztását követően

Az elnök egyik testvére, Argenis Chávez az Associated Press hírügynökségnek optimistán nyilatkozott az elnök egészségi állapotáról, bár konkrét részleteket ő sem volt hajlandó megosztani a világgal. Nicolás Maduro venezuelai alelnök vasárnapi nyilatkozatai szerint Chávez már felgyógyulóban van a decemberi műtétje után fellépett komplikációkból.