Engednék a szolidan ittas vezetést az írek

Vágólapra másolva!
Két-három alkoholtartalmú ital elfogyasztása után is engedné vezetni az írországi Kerry megyének városoktól távol eső részein élőket a helyi vezetés. Az új szabályokkal a pubok felkeresését kívánják egyszerűbbé tenni számukra.
Vágólapra másolva!

Az Írország dél-nyugati részén fekvő Kerry megye tanácsának vezetése - számos tagjának távolléte mellett - megszavazta azt a törvényjavaslatot, amely hatályba lépését követően legalizálná azt, hogy néhány alkoholos ital elfogyasztását követően is legálisan lehessen vezetni az adott közigazgatási egység határain belül. A javaslatot még az ír igazságügyminisztériumnak is jóvá kell hagynia - adta hírül a The Journal című ír hírportál.

A portálnak Kerry vezetése elmondta, hogy a kis mértékben ittasan való vezetést nem mindenki, csak a városoktól nagyon távol élők számára engedélyezné a helyi rendőrség. A hírportál szerint erre kizárólag azok kapnának engedélyt, akik olyan mindentől elzárt településeken élnek, amelyeket tömegközlekedéssel sem lehet megközelíteni. Az itt élők ugyanis a megye vezetősége szerint el vannak zárva a szórakozás minden formájától.