Lövöldözés volt egy texasi főiskolán

Vágólapra másolva!
Két férfi összekülönbözött a texasi Lone Star főiskolán, és tüzet nyitottak egymásra. A lövöldözésben összesen négyen sebesültek meg. Az egész főiskolát és a környező iskolákat is lezárták a hatóságok, akik közölték azt is, hogy mindenki biztonságban van már.
Vágólapra másolva!

Négy embert szállítottak kórházba a Lone Star College területén történt lövöldözés után. A lövöldözés azért kezdődött, mert két férfi összekülönbözött és fegyvert fogott egymásra.A lövések valamikor déltájban dördülhettek el a Harris megyei seriff irodája szerint, míg az egyik helyi tévécsatornának azt nyilatkozta az egyik szemtanú, hogy egy férfit látott vitatkozni valakivel, amikor a vita hevében fegyvert rántott és belelőtt a másik férfiba.

A főiskola szóvivője szerint az egyik fegyveres is megsérült, akit a hatóságok már letartóztattak, míg a másik fegyveresnek sikerült elmenekülnie a helyszínről. Egy embert azért kellett kórházba szállítani, mert annyira megrémült, hogy szívrohamot kapott. A főiskolához érkező rendőrök rögtön lezárták az egész főiskola területét, és senkit nem engednek be az épületekbe. Elővigyázatosságból a környező közoktatási intézményeket is lezárták. A rendőrség azt is közölte, hogy már urai helyzetnek és minden diák biztonságba került.

Texas egyike azoknak az államoknak, ahol a legnagyobb az ellenállás a lőfegyverek beszerzésének és tartásának Barack Obama elnök által kezdeményezett szigorítása ellen. Az intézkedéseket annak nyomán dolgozta ki a kormányzat, hogy decemberben egy fegyveres 27 emberrel - köztük 20 kisiskolással - végzett a Connecticut állambeli Newtownban. Demokrata politikusok kedden mind a képviselőházban, mind a szenátusban olyan törvénytervezetet nyújtottak be, amely tíz lövedékben szabná meg a magánszemélyek által birtokolt lőfegyverek tárainak felső kapacitását. Az amerikai fegyverlobbiról szóló cikkünket itt olvashatja.