Vonaton akartak Ausztriába szökni

Vágólapra másolva!
Három koszovói és egy pakisztáni migráns próbált meg Magyarországról Ausztriába szökni. Hárman közülük már Magyarországon sem tartózkodhattak volna.
Vágólapra másolva!

Gyorsvonaton és tehervagonban Ausztriába szökni próbáló migránsokat fogtak el Hegyeshalomnál - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerdán.

Kálmán Gabriella közölte: kedden az esti órákban igazoltattak három huszonéves, koszovói személyi igazolványt felmutató fiatalt. Sem a magyarországi tartózkodáshoz, sem a továbbutazáshoz szükséges okmányuk nem volt, egyikük ellen ráadásul nemzetközi körözés volt érvényben.

Órákkal korábban, szintén Hegyeshalomnál egy 25 éves pakisztáni férfira bukkantak, aki egy tehervagonban bújt meg. Neki volt - humanitárius okokból kiadott - tartózkodási engedélye. Mint kiderült, a debreceni befogadóállomásról szökött meg, és szintén Ausztriába tartott.

A négy külföldivel szemben tiltott határátlépés kísérlete miatt indított szabálysértési eljárást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság.