Negyvenkilósan találták meg az erdőben

Vágólapra másolva!
Két hónapig bolyongott az erdőben egy 18 éves ausztrál fiú. A 185 centis fiú negyven kilóra fogyott, valószínűleg halat és békát evett.
Vágólapra másolva!

Két hónapon át bolyongott egy bozóterdőben egy Sydneyből eltűnt 18 éves fiú. A zavarodott és lesoványodott, piócákkal és szúnyogcsípésekkel teli Matthew Allenre vasárnap este találtak rá túrázók - közölte helyi idő szerint hétfőn a rendőrség.

A tizenéves olyan gyenge volt, hogy helikopterrel mentették ki a járhatatlan vidékről. A 185 centiméter magas fiatal negyven kilogrammra fogyott, lábát és karját égési sérülések borították. Kórházba szállították, de sérülései nem életveszélyesek.

Allen november 27-én hagyta el az ausztrál nagyvárost, mobiltelefon nem volt nála. A családja, miután nem érkezett haza, bejelentette eltűnését, a keresés azonban korábban eredménytelen maradt.

A fiút végül a szülői háztól alig két kilométerre találták meg. A járhatatlan bozótos terület annak a sydneyi elővárosnak a határánál kezdődik, ahol a család is lakik. A vidék példa nélküli hőhullámot és szárazságot élt át az utóbbi időkben. "Egyetlen napot sem bírtam volna ki. A fiú valószínűleg halat és békát evett" - nyilatkozta az egyik szomszéd.