Románia küzd a londoni állásokért

Vágólapra másolva!
Küzdenek a románok, hogy Nagy-Britannia ne korlátozza a jogosnál tovább a külföldi munkavállalást velük szemben. A románok és bolgárok előtt 2014-ben nyílik meg a kapu - ha a britek hagyják.
Vágólapra másolva!

"Komoly aggodalmat" keltett a román kormányban, hogy az Egyesült Királyság tovább akarja korlátozni a bevándorlást Románia és Bulgária esetében - írta a Guardian.

Nem csak sok magyar, de sok romániai állampolgár is Nagy-Britanniába ment dolgozni kihasználva az Európai Unión belüli szabad munkavállalás jogát. A britek tartanak a 2007-ben csatlakozó tagállamok lakosainak inváziójától.

Átmeneti szabályként 2014 januárjáig korlátozhatják a britek, hogy hány román és bolgár állampolgár dolgohat az Egyesült Királyságban. A britek attól félnek, hogy a határidő lejártával 29 millió román és bolgár állampolgárból rengetegen nekiindulnak, hogy szerencsét próbáljanak Londonban vagy más városban.

Az is felmerült a britekben, hogy kampányt kezdjenek Romániában a bevándorlás ellen. A román diplomaták azonban azt mondták, hivatalos forrásból tudják, nem fognak ilyet indítani a britek.