Négy év börtön járt négy ritka gyík ellopásáért

Vágólapra másolva!
A Galapagos-szigeteken nincs börtön, ezért Ecuador második legnagyobb városában kell letöltenie 4 éves börtönbüntetését annak a német állampolgárnak, aki tavaly nyáron megpróbált négy iguánát lopni, amely a hüllő védett faj.
Vágólapra másolva!

Négyévi börtönre ítéltek kedden egy német állampolgárt Ecuadorban, amiért megkísérelt több, védett fajhoz tartozó iguánát ellopni a Galápagos-szigetekről.

A turistát tavaly júliusban vették őrizetbe a Galápagos-szigeteki repülőtéren egy gyanús csomag társaságában, amelyben vászonba tekerve négy iguánát találtak.

A 32 éves férfinak az ország második legnagyobb városában, a délnyugat-ecuadori Guayaquilben kell letöltenie büntetését, mert a Galápagos-szigeteken nincsen börtön.

A hüllők a kihalással fenyegetett Conolophus subcristatus fajhoz tartoznak, amelynek védelmezésére a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) is programot indított.

A Galápagos-szigeteken, amelyek három évtizede szerepelnek az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökségi listáján, kivételes természeti rezervátum található, amely Charles Darwin brit természettudós evolúciós elméletét is ihlette. A szigeteken tengeri iguánák is élnek.