Durvulnak a tüntetések Tunéziában

Vágólapra másolva!
Ismét összetűzések törtek ki a tüntetők és a rendőrök között a közép-tunéziai Gafszában. A tüntetők Molotov-koktélokat dobtak a rendőrökre, akik nagy mennyiségű könnygázt vetettek be ellenük.
Vágólapra másolva!

Szerda reggel meggyilkolták Sokri Belaidot, az ellenzék egyik vezető politikusát, ami újra válságba sodorta az észak-afrikai országot, és több városban zavargások törtek ki. Gafszában, egy közép-tunéziai városban a meggyilkolt politikus jelképes gyászszertartásán durvult el a helyzet annyira, hogy a tüntetők Molotov-koktélokat kezdtek dobálni, a rendőrök pedig nagy mennyiségű könnygázt vetettek be. Tunisz belvárosában csütörtökön megerősítették a rendőri jelenlétet.

Forrás: AFP/Fethi Belaid
A képre kattintva galéria nyílik!

Bár az ellenzéki pártok és a szakszervezetek felszólították az embereket, hogy tartózkodjanak az utcai megmozdulásoktól, mintegy százan tüntettek békésen a belvárosban, ahol az előző napi összetűzésekben meghalt egy rendőr. Sokri Baleid testében a boncolás során három golyót, valamit autóüveg-szilánkokat találtak, a gyilkos eszerint a gépkocsi ablakán keresztül lőtte le a politikust. A felesége szerint a merénylet a házuk előtt történt. Továbbra sem tudni, ki követte el a gyilkosságot.