Róka támadt egy csecsemőre Londonban

Vágólapra másolva!
Súlyos kézsérülésekkel vittek kórházba Londonban egy négyhetes csecsemőt, akit a szobájában támadott meg egy róka.
Vágólapra másolva!

A Scotland Yard vasárnapi közlése szerint a támadás még szerdán történt a brit főváros egyik külső, Lewisham nevű negyedében. A gyermek édesanyja fájdalmas sikolyt hallott, és berohant a kicsi szobájába, ahol a babát bölcsőjéből kirángatva találta a földön, és a karja a róka pofájában volt. Bár pánikba esett, de megrúgta az állatot, az pedig elengedte a gyermek karját, és elszaladt - olvasható a BBC hírszolgálatának honlapján.

A brit közszolgálati tartalomszolgáltató tudósítója szerint a gyermek egyik ujját leharapta a róka, de sebészeknek sikerült egy három órán át tartó, bonyolult és ritka műtéttel visszailleszteni a helyére. Ez volt a legsúlyosabb rókatámadás Londonban 2010 óta, akkor ikerlányok estek hasonló támadás áldozatául. Egyikük az arcán, a másik a kezén sérült meg súlyosan.

Az RSPCA brit állatvédő szervezet munkatársa szerint nagyon ritkán fordul elő, hogy róka emberre támadjon, csak félelmében tesz ilyet. "Ez a magatartás egyáltalán nem jellemző a rókákra. Az állat akkor megy ház közelébe, ha ennivalót keres ott. Igen merész tud lenni, de általában elszalad, ha embert érez a közelben" - magyarázta.