Kigyulladt egy óriási óceánjáró Mexikónál

Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki vasárnap a Carnival Triumph üdülőhajón a mexikói Yucatán-félszigettől 240 kilométerre délre, a hajó most a tengeren hánykolódik. Senki sem sérült meg - közölte a hajó tulajdonosa, a Carnival Cruise Lines társaság.
Vágólapra másolva!

A tűz a gépteremben keletkezett, és sikerült eloltani, a hajó azonban nem halad, csak a tartalék generátor termel áramot - derült ki a társaság tájékoztatójából.

A 3143 utasból és az 1086 főnyi személyzetből senki sem sérült meg. Egy vontatóhajó tart a Carnival Triumph felé, hogy a mexikói Progreso kikötőbe vontassa a megbénult óceánjárót. Érkezése a kikötőbe a tervek szerint szerdára várható. A helyszínre érkezett egy másik üdülőhajó, hogy élelmiszert és italt rakodjon át.

A Carnival Cruise Lines bejelentette, hogy az utasok kártérítést kapnak, és visszatérítik nekik a jelenlegi utazáson a hajó fedélzetén elköltött összegeket is. A bajba jutott hajó következő két útját törölték.

A Carnivalhoz tartozó Costa cég 114 500 tonnás hajója, a Costa Concordia tavaly januárban sziklára futott és oldalára borult az olaszországi Giglio szigeténél, 32 ember meghalt.