Puskát ajánl az amerikai alelnök

Joe Biden, amerikai alelnök, a szenátus elnöke beszél a sajtótájékoztatón,
Vágólapra másolva!
Joe Biden amerikai alelnök arra biztatta az amerikaiakat, hogy inkább vadászpuskát vegyenek, mint támadó gépfegyvert az otthonukba betörők elriasztására.
Vágólapra másolva!

Az alelnök egy kérdezz-felelek videóban fejtette ki véleményét a fegyvertartásról a Facebookon. Biden szerint egy 12-es vadászpuska elegendő védelmet jelent a behatolók távoltartására. Ezután elárulta, hogy két vadászpuskája is van delaware-i házában egy elzárt szekrényben, a feleségének pedig pontos instrukciókat adott, mit tegyen, ha betörőt észlel.

Forrás: AFP/Jim Watson

"Mi egy magányosan álló házban élünk egy erdős területen. Mondtam Jillnek, ha valaha probléma lenne, csak menj ki a balkonra, és lőj kettőt a kétcsövű puskából a levegőbe. Ígérem, bárki is akart bejönni, nem fog!" - mondta Biden. "Nincs szükség egy AR-15-ösre. Nehezebb vele célozni. Nehezebb használni. És valójában nincs szükség 30 lövésre, hogy megvédd magad" - tette hozzá, majd megismételte: "Vegyél puskát, vegyél puskát!"

Barack Obama amerikai elnök Bident bízta meg azzal a decemberi newtoni iskolai mészárlás után, hogy kezelje a fegyvertartás szigorítására vonatkozó tervét.