A Die Welt is lehetséges pápaként emlegeti Erdő Pétert

Vágólapra másolva!
A német lap szerint a következő konklávén Erdő Péter javára válhat az a mondás, hogy a magyarok akkor is elsőként lépnek ki a forgóajtón, ha utolsóként léptek be.
Vágólapra másolva!

XVI. Benedek esélyes utódjai között említette Erdő Pétert bíborost, esztergom-budapesti érseket a Die Welt. A német konzervatív lap sorozatot kezdett XVI. Benedek lehetséges utódjairól. Az Erdő Péter - Egy Péter a történelem horizontján című írásban a szerző, Paul Badde kiemelte: Erdő Péter rácáfolhat az új keletű jóslatokra, amelyek szerint a következő pápa nem európai lesz, és beigazolhat egy ősrégi jóslatot.

A magyarokról azt mondják, hogy akkor is elsőként lépnek ki a forgóajtón, ha utolsóként léptek be. Ez a képesség Erdő Péter javára válhat a következő konklávén, de akár a végzete is lehet, attól függően, hogy dicsőségnek vagy önfeláldozásnak tekinti az ember Szent Péter utódjának tisztségét. Mindenesetre a "nagyon magas és nagyon impozáns" esztergom-budapesti érseknek minden adottsága megvan ahhoz, hogy elnyerje a posztot, és cáfolja azokat a jóslatokat, amelyek szerint XVI. Benedek az utolsó európai származású pápa - fejtette ki a Die Welt szerzője.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A lap szerint Erdő Péter egyházi pályafutása során eddig valamennyi feladatát kitűnően ellátta. Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnökeként kulcsszereplő az európai bíborosok között, akik még mindig a bíborosok felét adják a katolikus világegyházban, és álláspontja a fontos kérdésekben megegyezik XVI. Benedek nézeteivel.

Ha a konklávé Erdő Pétert választaná pápának, akkor legalábbis részben beigazolódna Szent Malakiás több száz éves jóslata, amely a közkeletű vélekedés szerint a jelenkorra vonatkozik, és úgy szól, hogy a történelem horizontján utolsó pápaként ismét egy Péter jelenik meg - írta a Die Welt.