Így bulizott Dépardieu a csecsen elnökkel

Gerard Depardieu francia színész Ramzan Kadirov csecsen elnök meghívására Groznijba látogatott
Vágólapra másolva!
Ramzan Kadirov csecsen elnök fényes gálavacsorán látta vendégül "barátját", Gérard Dépardieu-t, és erről számos fotót is közöltek. Az újdonsült orosz állampolgárt Csecsenföld díszpolgárává avatták, és egy ötszobás lakással ajándékozták meg Groznijban.
Vágólapra másolva!

Kadirov és Dépardieu szemmel láthatóan jól érezte magát egymás társaságában. Kadirov a francia színészt "nagybetűs Embernek, humanistának" nevezte, aki előtt szerinte a világ bármely országa habozás nélkül megnyitná kapuit. "Hála istennek eljött az idő, amikor világhírességek Oroszországban akarnak élni" - tette hozzá az elnök, akit emberi jogi aktivisták "diktátornak" tartanak.

Dépardieu, aki másodszor látogatott Csecsenföldre, újfent szeretetéről biztosította Oroszországot és Csecsenföldet, és "nyitott és melegszívű" embereknek nevezte a csecseneket. "Biztos vagyok benne, hogy az itt élő emberek boldogok, mert ahhoz, hogy valaki úgy táncoljon és énekeljen, mint ahogy azt a csecsenek teszik, igazán boldognak kell lenni" - idézte egy csecsen elnöki közlemény a 64 éves filmsztárt, aki maga is táncra perdült vendéglátójával. Dépardieu filmet is forgatna Kadirovról.

Forrás: AFP/Said Tcarnaev
Kadirov (balra) Dépardieu-vel (Kattintson a képre a galériáért!)