Oroszlánokkal ijesztgetett a román uzsorás

Vágólapra másolva!
A most letartóztatott bandavezér kínzókamrát rendezett be a ketrecek alatt, adósait pedig azzal fenyegette, hogy vacsoraként tálalja fel őket.
Vágólapra másolva!

Négy oroszlánt és két medvét szállítottak állatkertbe a román hatóságok Nutu Camataru - polgári nevén Ion Balint - rezidenciájáról. Az Uzsorás-klán vezérét 67 munkatársával együtt vették őrizetbe, és ez alkalomból házkutatást is tartottak nála. Nemcsak vadállatokat, hanem egy berendezett kínzókamrát is találtak a nyomozók, akik szerint a rosszul fizető adósokat itt győzték meg fennálló fizetési kötelezettségeikről. Ilyenkor az volt a legnyomósabb érv, hogy az ügyfél könnyen állateledelként végezheti, ami viszont a maffiafőnök szomszédai és ismerősei szerint merő spekuláció. Szerintük Nutu Camataru egyszerűen csak szereti az állatokat, húsz fajkutyát és harminc versenylovat is tart otthon, méghozzá - a medvékkel és az oroszlánokkal ellentétben - engedéllyel.

Az Uzsorás-klán főnöke rendszeresen tölt hosszabb-rövidebb időt börtönben, általában gyilkossági kísérlet, zsarolás, emberrablás és más erőszakos bűncselekmények miatt emelnek ellene vádat. Legutóbbi szabadulásakor egy közel harmincmillió forint értékű versenylovat hoztak neki ajándékba a beosztottjai, de a kamarák tanúsága szerint nem tudta jól betenni a lábát a kengyelbe, és nélküle szaladt el a ló (pedig átvitt értelemben inkább vele szokott). Mostani őrizetbe vételénél a legálisan tartott állatok a rezidenciáján maradhatnak, a vadakat viszont Ploiestibe szállították, ahonnan az oroszlánok egy dél-afrikai rezervátumba kerülnek.