Egy oroszlán megölte a gondozóját Kaliforniában

2013.03.07. 9:40

Egy afrikai oroszlán sebesítette meg halálosan fiatal gondozóját egy kaliforniai vadasparkban szerdán. A 26 éves nő a megengedettnél közelebb merészkedett a Couscous nevű állathoz. A rendőrök végül lelőtték Couscoust.

Az igazgatóság nem érti, hogyan eshetett meg a tragikus baleset az oroszlánkarámban, mert szigorú szabályok korlátozzák a vadállatok megközelítését. A tulajdonos szerint a 26 éves nő, aki gyakornok-önkéntesként dolgozott az egzotikus állatok "menhelyéül" szolgáló létesítményben, vélhetően a megengedettnél közelebb merészkedett a Couscous nevű állathoz.

A támadást észlelve egy másik gondozó megpróbálta máshova csalogatni a négyéves hím oroszlánt, de sikertelenül. Végül rendőrök lőtték le a megvadult ragadozót, de addigra a gyakornok már életét vesztette.
 
A Kings Canyon Nemzeti Park mellett, Fresno körzetében fekvő, 40 hektáros Cat Haven (Macskamenedék) vadasparkot 1993-ban alapította egy lelkes természetvédő, Dale Anderson, hogy egzotikus állatok, köztük főleg macskaféle ragadozók bemutatásával ösztönözzön a vadon élő állatok védelmére.