Vágólapra másolva!
A nyomozati titok megsértése miatt egy év börtönre ítélték Silvio Berlusconit, az ítélet nem jogerős. Berlusconi egyik újságja még 2005-ben leközölt egy, az ügyészség által lehallgatott telefonbeszélgetést, ezért indult eljárás a volt olasz kormányfő ellen.
Vágólapra másolva!

Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt egy év, testvérét, Paolót két év három hónap szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a milánói bíróság nyomozati titok megsértése miatt, a Bnl-Unipol néven ismert perben. Silvio Berlusconinak az ítélet értelmében 80 ezer eurós kártérítést is fizetnie kell az ügyben sértett Piero Fassino balközép politikusnak, jelenlegi torinói polgármesternek. A volt miniszterelnököt ugyanakkor felmentették az orgazdaság vádja alól.

Berlusconi ügyvédei "meglepetésnek" találták az első fokú ítéletet, mely a "Berlusconival szembeni bizonyítékok nélkül született". A vád tárgya, hogy a Berlusconi család birtokában lévő Il Giornale napilap 2005-ben leközölte egy, az ügyészség által lehallgatott telefonbeszélgetés szövegét annak ellenére, hogy az titkos nyomozati információnak számított.