Luxusóra árából fizetnék a villanyszámlát

Vágólapra másolva!
Nem tudja kifizetni a villanyszámláját a dél-bulgáriai Plovdiv legnagyobb temploma, mert nem sikerült elárvereznie a metropolita luxusóráját - írta a BTA bolgár hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A média által fényűző életmódja miatt bírált Nikolaj plovdivi metropolita februárban jelentette be, hogy árverésre bocsátja Rolex karóráját a Szent Marina-templom javára, hogy az kifizethesse a villanyszámláját. Nikolaj metropolita, az ortodox egyház egyik legmagasabb méltósága a minap "kísértésnek" nevezte karóráját. "Jobb karóra nélkül a mennybe menni, mint karórával a pokolra jutni" - mondta.

A vasárnapi plovdivi árverés érdeklődők hiányában hiúsult meg - mondta Evelina Zdravkova, a templom gazdasági tanácsának tagja. A tanács dönt arról, hogy ismételten árverésre bocsátják-e a karórát. A zafírokkal díszített aranyórát 2005-ben készítették, az értékét 11 ezer 600 levára (csaknem 1,8 millió forintra) becsülik. Ha sikerül eladni, a templom kifizeti belőle a 3000 levás (mintegy félmillió forintos) villanyszámlát, a többit jótékonysági célra fordítja - mondta el Zdravkova.