Felakasztotta magát a depressziós oligarcha

2013.03.26. 8:54

Öngyilkos lett a rendőrségi vizsgálat szerint Borisz Berezovszkij emigráns orosz oligarcha. A szombaton Ascotban holtan talált Berezovszkij halálát a halottkémi vizsgálat szerint akasztás okozta.

Akasztással vetett véget életének Borisz Berezovszkij emigrációban élő orosz oligarcha - közölte a brit rendőrség a halottkémi vizsgálat után. A szombaton elhunyt orosz üzletember halálának okáról sok találgatás látott napvilágot, voltak olyan feltételezések, hogy erőszakos halált halt, de a rendőrség szerint ez kizárható, a halál oka akasztás. A toxikológiai és szövettani vizsgálatok tovább folytatódnak, ezek eredménye hetek múlva várható.

Forrás: AFP/Leon Neal

Berezovszkij depressziós volt azóta, hogy tavaly elvesztett egy pert egy másik orosz oligarchával, Roman Abramoviccsal szemben, és hatalmas perköltséget kellett kifizetnie. Pénzügyileg is megrokkant, több bankszámláját befagyasztották. Szombaton a testőre talált rá a holttestére ascoti villája belülről bezárt fürdőszobájában. Teste mellett egy kendőt találtak, feltehetőleg ezzel vetett véget életének.