Az Egyesült Államok nem hagyja annyiban

Vágólapra másolva!
Ballisztikus rakéták elhárítására képes védelmi rendszert telepít az amerikai haderő Guamra - jelentette be a Pentagon. Az amerikai védelmi miniszter szerint Észak-Korea "valódi és nyilvánvaló fenyegetést" jelent.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok, válaszként az észak-koreai rakétafenyegetésre, az elkövetkező hetekben ballisztikus rakéták elhárítására képes rendszert telepít Guam szigetére - közölte szerdán a Pentagon. Észak-Korea a Guamon és a Hawaii-szigeteken található amerikai bázisokat potenciális célpontként nevezte meg az elmúlt napokban.

Az amerikai haderő a területvédelmet nagy magasságokban megvalósító, integrált rendszert telepít Guamra, amely mobil indítóállásokból, elfogó rakétákból és radarokból áll. Észak-Korea "valódi és nyilvánvaló fenyegetést" jelent az Egyesült Államok és ázsiai, csendes-óceáni szövetségesei számára, ezért Amerika mindent megtesz annak érdekében, hogy hatástalanítsa a fenyegetést - jelentette ki szerdán Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter.

"Most már nukleáris kapacitással és rakétahordozó kapacitással is rendelkeznek" - hangoztatta a miniszter, aki "problematikusnak" nevezte a "harcias, veszélyes" phenjani retorikát. Hagel szerint van olyan út, amely a békéhez vezet a Koreai-félszigeten, de annak nem része sem a nukleáris fenyegetőzés, sem pedig a provokáció.