Vágólapra másolva!
A recesszió és a beáramló külföldi prostituáltak hatására sokszor féláron kénytelenek dolgozni a brit prostituáltak Londonban.
Vágólapra másolva!

A brit prostituáltakat is sújtja a gazdasági recesszió és a beáramló külföldiek által támasztott verseny - állapítja meg a Westminster City Council, a belső londoni helyi tanács által megrendelt kockázati tanulmány. A dokumentum megállapítása szerint a prostituáltak szolgáltatásaikat kénytelenek sokszor féláron kínálni ahhoz képest, mint amennyit még néhány éve kértek. Ennek következtében sokszor az átlagosnál veszélyesebb klienseket is kénytelenek fogadni, s így nem ritkán fegyveres támadás, erőszak, testi sértés és rablás veszélyének teszik ki magukat.

Westminster a londoni Soho és Paddington kerületet foglalja magában, mindkét kerületben hagyományosan markáns jelenség a prostitúció. A városrészben jelentősen megugrott az önállóan dolgozó prostituáltak száma, főleg kelet-európai, dél-amerikai (különösképpen brazil), valamint délkelet-ázsiai, főleg kínai és thaiföldi bevándorlókkal.

A jelentés szerint a sohói és westminsteri bordélyházakban dolgozók átlag 20 fonttól kezdődő javadalmazásért dolgoztak óránként, és egy "műszakban" hat ügyfelet szolgálnak ki. Az igényesebb szolgáltatással kecsegtető, azt főleg saját internetes hirdetéssel kínáló önálló "szexmunkásnők" viszont akár 200 fontot is megkereshetnek óránként.