Obama: Förtelmes és gyáva cselekedet volt

Vágólapra másolva!
Obama elnök és a Chuck Hagel védelmi miniszter is terrorcselekménynek nevezte a bostoni robbantásokat.
Vágólapra másolva!

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) terrortámadásként kezeli a bostoni merényletet, mert minden pokolgéppel elkövetett támadás annak számít - jelentette ki kedden Barack Obama amerikai elnök.

Obama elmondta, hogy az amerikai hatóságok még mindig nem tudják, ki lehet felelős a támadásért, de ismételten hangsúlyozta, hogy a vétkest vagy vétkeseket felelősségre fogják vonni. Az amerikai elnök "förtelmes és gyáva" cselekedetnek nevezte a bostoni kettős pokolgépes támadást, amelynek célpontjai civilek voltak.

Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter kedden kegyetlen terrorcselekménynek nevezte a bostoni maratonon elkövetett kettős robbantásos merényletet. A Pentagon vezetője elismerte, az amerikai hatóságok számára még mindig nem világos, hogy ki lehet a felelős a merényletért, és hogy annak célpontja miért éppen a nagy múltú sportesemény volt.

Barack Obama elnök kedden elrendelte, hogy a bostoni merénylet áldozatai előtti tiszteletadás jeleként a Fehér Házon, valamint minden szövetségi középületen, külképviseleten, katonai bázison és hadihajón eresszék félárbocra az ország zászlaját. A rendelet szombat napnyugtáig érvényes.