Az elfogott bostoni merénylő is öngyilkos akart lenni

Vágólapra másolva!
A nyomozók feltételezése szerint a szájába vette a fegyverét az elfogása előtt Dzsohar Carnajev.
Vágólapra másolva!

A bostoni robbantások életben maradt gyanúsítottja, Dzsohar Carnajev vasárnap még mindig súlyos állapotban feküdt a kórházban az FBI közleménye szerint.

A CBS televízió nyomozókra hivatkozva arról számolt be, hogy a 19 éves fiatal sok vért vesztett a nyelvét és a torkát ért sérülés miatt. A nyomozóknak feltételezése szerint Dzsohar Carnajev - szájába véve fegyvere csövét - öngyilkos akart lenni elfogása előtt. A rendőrök által lelőtt idősebb Carnajev öngyilkos merényletet akart végrehajtani.

Tom Menino bostoni polgármester vasárnap lehetségesnek nevezte, hogy Carnajevet nem tudják majd kihallgatni. A CNN szerint a nyomozók már korábban beszéltek annak a veszélyéről, hogy a gyanúsított nem tud majd beszélni.

A nyomozók azt tervezik, hogy a lakosságot érő közvetlen veszélyre hivatkozva néhány napig nem ismertetik vele jogait, mert ezzel feljogosítanák őt a hallgatásra, és arra, hogy csak egy ügyvéd jelenlétében nyilatkozzon. Az úgynevezett Miranda-jogok ismertetése előtt a terrorelhárító rendőrség egy különlegesen kiképzett kihallgatócsoportja próbálna kiszedni minél több adatot Carnajevből.

A bostoni merényletről itt találja meg a cikkeinket.