Iskolák maradtak zárva egy fenyegetés miatt

Vágólapra másolva!
Diákok lemészárlásával fenyegetőzött valaki Hollandiában, mire egy városrész iskolái nem nyitottak ki hétfőn. A feltételezett fenyegető egy leideni iskola volt tanulója, a rendőrség elfogta.
Vágólapra másolva!

Huszonkét hollandiai középiskolában nem volt tanítás hétfőn, miután egy ismeretlen azzal fenyegetőzött az interneten, hogy lövöldözni fog egy leideni iskolában - írta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

A fenyegetést a svájci rendőrség vette észre a hétvége folyamán, és riasztotta a hollandokat. Mivel nem tudták időben azonosítani a fenyegetőzőt, a hatóságok úgy döntöttek, hogy a környékbeli iskolák maradjanak zárva.

A holland rendőrség aztán még hétfőn letartóztatott egy embert, aki korábban a Leiden közelében lévő brit iskola diákja volt. A gyanú szerint ő írta azt a 4chan nevű oldalon, hogy hétfőn egy lőfegyverrel "annyi diákot fog megölni, amennyit csak tud". A brit iskola közölte, az illető 2011 októberében távozott az intézményből, magatartásproblémák miatt.

A hatóságok reagálását bírálta a tanárok szakszervezetének vezetője, mondván, "bármelyik idióta" képes így megbénítani a fél országot. Leiden polgármestere elismerte, lehet, hogy csak morbid viccről van szó, de "nem akartunk kockáztatni".