Meghalt a bostoni robbantással tévesen vádolt egyetemista

Vágólapra másolva!
Megtalálták annak az egyetemistának a holttestét, akit az internetezők a bostoni merénylettel gyanúsítottak. Surin Tripathi még március közepén tűnt el, holttestét egy folyóban találták meg.
Vágólapra másolva!

A Providence folyóból húzták ki annak az egyetemi hallgatónak a holttestét, akit a bostoni merénylet után a robbantás egyik elkövetőjeként neveztek meg internetes fórumokon - közölte szerdán a Gawker.com.

Sunil Tripathi még március 16-án tűnt el, és az amerikai Reddit oldalon vetődött föl először a neve, mint az egyik lehetséges bostoni merénylő, majd több Twitter-oldal is átvette az információt, sőt Tripathi neve még egyes híradókba is bekerült és a rendőrség is nyomozni kezdett utána.

Tripathi családja több fenyegetést is kapott az álhír miatt, még a fiuk keresésére létrehozott Facebook-oldalt is le kellett állítani a gyűlölködő bejegyzések miatt.

A Reddit nevű közösségi híroldal hétfőn bocsánatot kért a bostoni hajtóvadászatról szóló tudósításaiért. A híroldalon a bostoni merénylet után "Findthebostonbomber" (azaz Találjuk meg a bostoni robbantót) címmel indult hírfolyam, amelyhez az oldal látogatói közül bárki hozzászólhatott. A hírfolyamban több embert néven is neveztek: köztük Sunil Tripathit.