A robbantás előtt törölte a profilját Carnajev

Vágólapra másolva!
Gyanús módon éppen a robbantás előtt törölte Instagram-profilját a bostoni merénylettel gyanúsított Dzsohar Carnajev. A képmegosztó oldalon csecsenföldi politikai témák is érdekelték.
Vágólapra másolva!

Dzsohar Carnajev, az áprilisi bostoni robbantással megvádolt és őrizetbe vett csecsen származású férfi a merénylet előtt törölte Instagram képmegosztó oldali profilját - mondta a CNN-nek Dzsohar egy barátja. Ez a lépés gyanús lehet a nyomozók számára, mivel ráirányítja a figyelmet, hogy talán ezen a szálon bizonyítékokat találhatnak a robbantó ellen.

A nyomozók és az érdeklődő civilek már alaposan átkutatták Carnajev Twitter-profilját, valamint a VK nevű orosz közösségi oldalon lévő profilját, de az Instagramra eddig kevesebb figyelem irányult.

Carnajev ugyan törölte a hozzáférést, de a lap szerint néhány kép és komment még mindig elérhető. Köztük van egy olyan is, amelyben a férfi a 2006-ben elhunyt csecsen hadúr, Samil Baszajev képét kommentálta.

Voltak más olyan képek is, amelyek Csecsenföld szabadságáról szóltak. Az egyik kép - amelyet Dzsohar Carnajev lájkolt - több címkét (hashtaget) is tartalmazott, például a #FreeChechenia (szabad Csecsenföldet), az #ALLAH vagy a #Jihad címkéket.