Senki nem hajlandó eltemetni Tamerlan Carnajevet

Vágólapra másolva!
Senki nem hajlandó eltemetni Tamerlan Carnajevet. Bostonban jótékonysági koncertet szerveznek az áldozatok és a sebesültek javára.
Vágólapra másolva!

Bostonban és a környékén több temetkezési vállalkozó megtagadta az áprilisi merénylet egyik elkövetőjének az eltemetését - jelentette szombaton a CNN televízió. A rendőrök által üldözött és eközben halálos sérüléseket szenvedett Tamerlan Carnajev tetemét még áprilisban egy bostoni ravatalozóba szállították. Annak tulajdonosa, Peter Stefan a tv-adónak elmondta: nem talál temetőt, amely befogadná Carnajev holttestét.

"A legtöbben hallani sem akarnak róla - nem akarják, hogy közük legyen az egészhez. Márpedig minden halottnak joga van ahhoz, hogy eltemessék. Még Lee Harvey Oswaldnak (John Kennedy gyilkosának) és Timothy McVeighnek is joga volt. Valaki végül őket is eltemette" - hangoztatta Stefan. (McVeigh az 1995-ös oklahomai robbantás elkövetője volt, a merénylet 168 ember életét oltotta ki.)

Bostoni együttesek és énekesek jótékonysági koncertet adnak a hónap végén az április 15-i kettős robbantás áldozatainak és sebesültjeinek javára - jelentették be szombaton. A május 30-án tartandó hangversenyen a város TD Garden arénájában fellépők között lesz az Aerosmith, a New Kids, James Taylor, Jason Aldean, Jimmy Buffett és Carole King.