Láncon tartották a clevelandi nőket

Vágólapra másolva!
Újabb részletek derültek ki az emberrablásról, amelyben testvérek három nőt tíz éven át tartottak fogva Clevelandben. A nőket kötelekkel és láncokkal őrizték.
Vágólapra másolva!

Amanda Berry 17 évesen, Gina DeJesus 14 évesen és Michelle Knight 20 évesen tűnt el 2003-ban, majd tízéves fogságuk alatt egyiküknek gyereke is született. Kedden este élve kerültek elő, és fogva tartásuk részletei most kezdenek kiderülni.

Az ohiói rendőrség nyilvánosságra hozta, hogy a három nőt láncokkal és kötelekkel tartották fogva, és legfeljebb annyi szabadságuk volt, hogy időnként kimehettek a hátsó kertbe - számolt be róla a BBC. A rendőrfőnök elmondta, a körülményekhez képest jó állapotban vannak.

A rendőrség kedden vette őrizetbe a clevelandi ház tulajdonosát, az 52 éves Ariel Castrót és két testvérét, a kihallgatásuk jelenleg is folyik. Erről McGrath nyomozó csak annyit mondott, hogy a gyanúsítottak beszélnek.

Azt nem erősítette meg, hogy a fogva tartott nők többször is teherbe estek volna az elmúlt tíz év alatt, azt azonban igen, hogy a házban talált hatéves kislány, Jocelyn valóban Amanda Berry lánya. Berry volt az, aki kedden megszökött a házból, és az egyik szomszéd segítségével riasztani tudta a rendőrséget.

Ariel Castrót egy közeli McDonald's-ban fogták el, az egyelőre nem világos, hogy a testvéreit hol érték utol.