Arccsontját törték a szerb exminiszternek

Vágólapra másolva!
Megverték és kirabolták a korábbi szerb egészségügyi minisztert Belgrádban. Baseballütővel támadtak rá, és félmillió forintnyi dinárt is elvettek tőle - írja az MTI.
Vágólapra másolva!

Milovan Bojic volt egészségügyi tárcavezető arccsontját eltörték, és elvették tőle a táskáját, amelyben személyes iratai mellett mintegy félmillió forintnak megfelelő dinár is volt.

Szemtanúk szerint a Crvena zvezda focicsapat stadionja közelében három férfi baseballütővel támadt a politikusra. A támadókat a stadion felől érkezők zavarták meg. A járókelők vallomása alapján a férfiak olasz rendszámtáblájú autóval távoztak a helyszínről.

A volt egészségügyi minisztert azonnal kórházba szállították, ahol megállapították, hogy az egyik arccsontja eltört.

Milovan Bojic a Jugoszláv Baloldal képviselőjeként Slobodan Milosevic minisztere volt. Emellett tagja annak az orvoscsoportnak, amelyet azért állítottak össze, hogy Vojislav Seselj szerb politikust vizsgálja meg a hágai Nemzetközi Törvényszék börtönében.

Bojic ellen többször is eljárás indult hivatali visszaélés miatt. A vádak szerint 1995 áprilisa és 2000 októbere között több egészségügyi intézménynek is kárt okozott.